Saņemti Lietuvas LIDAR / ortofoto jēldati

Saņemts sūtījums no Lietuvas – HDD ar 4Tb Lidar un Ortofoto raw datiem no Lietuvas Zemes dienesta. Priekšā Lietuvas teritorijas dzelzs laikmeta pilskalnu 3D modeļu tapināšanas un digitālas pārmērīšanas ultramaratons, ņemot vērā, ka Lietuvā šādu pilskalnu ir 2x vairāk nekā Latvijas teritorijā. Paldies Renata Drukteinytė par tehnisko atbalstu.

Visi 3D modeļi, to attēli, mērījumu rezultāti u.c. veida papildinformācija (bet ne raw dati no Lietuvas) būs brīvi un bez maksas pieejami izmantošanai atvērto datu krātuvē https://opendata.latvijas-pilskalni.lv

Paraleli notiek intensīvs darbs pie pilskalnu/senvietu interneta vietnes jaunās versijas izstrādes.


Atgādinām, ka pašlaik uzkrātā informācija pieejama vietnēs www.latvijas-pilskalni.lv, hillforts.eu un www.senvietas.lv. Atvērto datu krātuve pieejama vietnē opendata.latvijas-pilskalni.lv. Izveidota senvietu interaktīvā karte, kur atradīsiet informāciju, kas saistīta ar senvietām arī mūsu kaimiņvalstīs.

Atvērtie dati izmantojami brīvi un bez maksas, ko apliecina elektroniski parakstīts dokuments atvērto datu krātuvē.

Atvērto datu pilsoņzinātnes (citizen science) projekts “Latvijas pilskalni” ir privāta iniciatīva un darbojas, pateicoties ziedojumiem. Projekts ieguvis Latvijas Atvērto tehnoloģiju Asociācijas (LATA) gada balvu privātajā sektorā.