Atvērto datu krātuve

Projekta “Latvijas pilskalni” paspārnē notiek atvērto datu krātuves veidošana. Šos datus bez saskaņošanas var droši izmantot savos projektos (protams, neapvainosimies, ja taps norādīts, no kurienes dati ņemti 🙂 )

Krātuvē pieejami sekojoši dati:

  • pilskalnu un senvietu fotogrāfijas
  • 3D modeļu faili – te ir pieejami gatavi faili lietotnes planlaufTerrain lietotājiem. Faili satur pašu modeli, informatīvas birkas, kā arī ortofoto pārklājuma datu slāni. Jēldati (raw) modeļu izveidei lejuplādēti no Latvijas Ģeotelpiskās Informācijas Aģentūras datu krātuves. Mapītē “Sketchfab” pie katra modeļa pieejams .zip formāta fails, kas izveidots lietotnē planlaufTerrain un paredzēts modeļa importēšanai portālā sketchfab.com. Šeit jāpiezīmē, ka .zip fails satur .obj un citus palīgfailus, respektīvi – šī faila saturu var izmantot, lai modeli importētu tādā 3D modelēšanas programmā kā Blender. ThreeJS mapēs atrodami autonomi 3D modeļi, kas skatāmi, izmantojot parastu interneta pārlūku (Edge, Firefox, Chrome un tml.)
  • .xml failus ar pilskalnu un senvietu koordinātām. Piemēram, pilskalnu datus regulāri izmanto LVM GEO lietotnes pilskalnu datu slāņa nodrošināšanai.

Datu krātuvē izvietots elektroniski parakstīts .pdf fails ar apliecinājumu, ka dati ir brīvi izmantojami.